İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD38,82
%0.01
EURO43,82
%0.20
GBP52,02
%0.19
BIST9.514,01
%-1.60
GR. ALTIN4.102,32
%1.80
BTC4.117.533,92
%0.26
20 Mayıs 2025, Sal
  1. Haberler
  2. Edirne Haber
  3. Trakya’da koyun ve keçilerin verimliliği artırılacak

Trakya’da koyun ve keçilerin verimliliği artırılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi’ kapsamında Edirne’deki üreticilere ‘Karacabey merinosu’ ırkı 78 adet damızlık koç dağıtıldı.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bakanlık tarafından uygulanan ‘Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi’ kapsamında Bursa Karacabey Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nden temin edilen 78 ‘Karacabey merinosu’ ırkı damızlık koçun merkez, Lalapaşa, Süloğlu, Havsa, Meriç, Uzunköprü, Keşan, Enez, İpsala ilçelerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve projeye başvuruda bulunan yetiştiriciler arasında yapılan kurayla dağıtımının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, bölgenin şap hastalığından korunmuş olduğu için Anadolu’dan Trakya’ya hayvan geçişlerinin bir takım özel şartlara bağlı olduğu belirtilerek, “Bunun için dağıtımı yapılan koçlar 1 ay süreyle Karacabey Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde karantina altına alınmış, daha sonra hepsinden kan alınarak laboratuvar analizleri yapıldıktan sonra sevklerine izin verilmiştir. İlimizde proje kapsamında 2017 yılında 92, 2018 yılında 121 damızlık koç yetiştiricilerimize dağıtılmıştır. Bakanlığımız tarafından uygulanan ‘Koyun ve keçilerde verimliliği artırma projesi’ ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trakya’da koyun ve keçilerin verimliliği artırılacak
Yorum Yap
Bizi Takip Edin