İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,48
EURO34,81
GBP40,79
BIST9.530,47
GR. ALTIN2.479,78
BTC2.017.214,65
18 Nisan 2024, Per

Toplu taşıma okulların açılmasıyla işkenceye döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarı yıl tatilinin sona ermesi ve okulların açılması ile birlikte toplu taşımalarda yoğunluk daha da arttı. Soğuk hava nedeniyle  vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmesi ile otobüslerde taşımacılık balık istifine döndü.

Çorlu’nun en büyük sorunlarından biri olan ve hemen her gün vatandaşların tepkisine neden olan toplu taşıma sıkıntısı okulların açılmasıyla birlikte had safhaya ulaştı.

DURAKTA UZUN SÜRE OTOBÜS BEKLİYORLAR

Duraklarda dakikalarca otobüs beklediklerini ve gelen otobüslere de yoğunluktan dolayı binemediklerini ifade eden vatandaşlar; “Otobüs sayısının arttırılması yönünde taleplerimiz olmuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bize göndere göndere Tekirdağ’ın kullanılmayan otobüslerini gönderdi. Onlar da bu soruna çare olmak yerine kendileri başlı başına sorun oluyorlar. Her gün biri arıza yapıyor. Çorlu’da kullanılan araçlar artık Çorlu için yetersiz kalıyor. Yetkililerin sesimizi duyması, soruna çare bulması için daha ne yapmamız gerekiyor” diye konuştular.

SOĞUKTA BEKLEMEK DAHA DA ÇEKİLMEZ OLUYOR

Toplu taşıma işinin Çorlu’da toplu işkenceye döndüğünü belirten vatandaşlar: “Bizlere bu eziyeti reva görenler, bir gün kendileri de toplu taşıma araçlarına binsinler, soğuk duraklarda dakikalarca beklesinler, gelen otobüse binemesinler, otobüse bir kenarından iliştiklerinde kendilerini şanslı saysınlar o zaman bizim ne çektiğimizi daha iyi anlarlar. Bunu ayda yılda bir değil her gün yaşadığımızı da göz önünde bulundursunlar. Kaç dakikadır bu dondurucu soğukta durakta otobüs gelmesini bekliyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

HALK OTOBÜSLERİ EZİYETE DÖNDÜ

Özellikle okullar bölgesini çevreleyen güzergahlardaki sefer sayılarının okulların giriş ve çıkış saatlerin de arttırılmasını istediklerini kaydeden öğrenciler de: “Sabah okula giderken, akşam okuldan dönerken otobüs seferlerinin arttırılmasını istiyoruz. Okula gidip gelebilmek için eziyet çekiyoruz. Çorlu’da yaşamaktan memnun değiliz. Halk otobüsleri eziyete dönüştü. Okula mı gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz belli değil. Otobüslerde yer bulabilirsek kendimizi şanslı hissediyoruz. Halk otobüslerinin sayısının acilen arttırılması gerekiyor. Çorlu’da toplu taşıma işine bir türlü çözüm bulamadılar” diye konuştular.

ÇORLU’YA YARAMADI

Çorlu Belediyesi’nde iken daha doğru düzgün taşımacılık yapıldığını ve en azından zaman zaman otobüs alındığını ve bu sayede otobüslerin sayısının arttırıldığını belirten vatandaşlar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğinden beri çözüm değil daha fazla problem yaşanmaya başladı. Çorlu’da otobüs sayısının arttırılması gerekirken hala arttırılmadı. Duraklarda beklemek için bile yer yokken otobüslerde yer bulmak imkansız. Artık çözüm bulunsun” diye konuştular.

BU NASIL BELEDİYECİLİK

Otobüslerin sayısının arttırılmasını isteyen vatandaşlar; “Çorlu her geçen gün büyürken otobüs sayısının arttırılmamasına bir anlam veremiyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve UKOME Başkanı Zeki Gürcü’ye buradan sesleniyoruz. Çorlu’da ki otobüs sayısı arttırılsın. Bu insanlara bu kadar eziyet yeter. Tekirdağ Büyükşehir oldu ancak Çorlu daha da beter oldu. Otobüs yetmiyor ama alınmıyor. Bu nasıl belediyecilik anlayışıdır, bu nasıl bir hizmet anlayışıdır” şeklinde konuştular.

corlutoplutasimaiskencesigazetecorlu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toplu taşıma okulların açılmasıyla işkenceye döndü
Bizi Takip Edin