İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD28,97
EURO31,18
GBP36,40
BIST7.913,76
GR. ALTIN1.860,13
BTC1.276.222,00
8 Aralık 2023, Cum

Tekirdağlı balıkçılar, oyun havası ve dualarla denize açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKİRDAĞ’da su ürünlerinin av sezonun açılmasıyla birlikte balıkçılar, Trakya oyun havaları ve duaların ardından ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldı.

Su ürünleri av sezonunun başlamasıyla birlikte Tekirdağ balıkçı barınağında tören düzenlendi. Barınağa aileleriyle birlikte gelen balıkçılar, konuklara balık ekmek ikramında bulunuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu güzel geceyi tertipledik, denizimiz seneden seneye daha da temizleniyor. Bunu biraz sonra daha net rakamlarla anlatacağız. Artık denize kanalizasyonlar gitmiyor, denizde artık balık sayısı artıyor. Umuyorum inanıyorum ve inancım tamdır, bu sene balıkçılarımızın bol senesi olacak. Bol balık avı yaptıkları sene olacak, insanlarımızın da büyük bir keyifle balık yediği bir sene olacağına inancım tamdır” dedi.

‘BOL PALAMUTLA DÖNMEK İSTİYORUZ’

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, “Umudumuz, inşallah Rabbim izin verirse bu sabaha karşı bol palamutla dönmek. Allah’ın gücü ile inşallah sabaha karşı balıkla döneceğiz. Yüce Rabbim tüm balıkçı arkadaşlarımızın rızklarını açık eylesin” dedi.

Balıkçı Hüseyin Oğuz ise “İnşallah bu akşam denize çıkacağız, inşallah bol balıkla dönmeyi ümit ediyoruz. Tüm balıkçılıkla ekmeğini geçindiren balıkçı arkadaşlarımın 2022-2023 av sezonu hayırlı uğurlu olsun. Hepsine şimdiden rastgele diyorum” dedi.

Balıkçılar, daha sonra Trakya oyun havaları eşliğinde gerçekleştirilen eğlencenin ardından dualarla Marmara Denizi’ne açıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağlı balıkçılar, oyun havası ve dualarla denize açıldı
Bizi Takip Edin