İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD38,80
%0.02
EURO43,69
%0.50
GBP51,78
%0.45
BIST9.701,55
%0.01
GR. ALTIN0,000000
%0
BTC3.995.753,49
%-0.34
15 Mayıs 2025, Per
  1. Haberler
  2. Tekirdağ Haber
  3. Çerkezköy Haber
  4. Tekirdağ’da Eski Sıralardan Üretilen Oyuncaklar, Şehit Çocuklarına Dağıtılıyor

Tekirdağ’da Eski Sıralardan Üretilen Oyuncaklar, Şehit Çocuklarına Dağıtılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy ilçesinde Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin, ‘Eski Ahşap sıralar oyuncak oluyor, doğanın ve çocukların yüzü gülüyor’ projesinde okul ve kamu kuruluşlarından toplanan eski sıralar ve ahşaplardan çocuklar için 2 bin oyuncak üretildi. Öğretmen ve öğrencilerin kurulan atölyede ürettiği oyuncaklar, anasınıfı öğrencileri ile şehit çocuklarına dağıtılıyor.

Çerkezköy Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, okullarda bulunan eski sıraları ekonomiye kazandırmak için, ‘Eski ahşap sıralar oyuncak oluyor, doğanın ve çocukların yüzü gülüyor’ projesi hazırladı. Projeye Trakya Kalkınma Ajansı 384 bin lira destek vermesiyle, okulda marangoz atölye kurularak makineler alındı. Okul öğretmenleri ve aralarında kızların da bulunduğu öğrencilerin çalıştığı atölyeye bölgede bulunan okullardaki atık sıralar toplanarak getirildi. Atölyede eğitim öncesi çocuklar ve şehit ailesi çocuklarına verilmek üzere bugüne kadar yaklaşık 2 bin oyuncak üretilip, dağıtımı gerçekleştirildi.

123 ÖĞRENCİ ATÖLYEDE ÇALIŞIYOR

‘Eski ahşap sıralar oyuncak oluyor, doğanın ve çocukların yüzü gülüyor’ Projesi Koordinatörü Çetin Çelik, projelerinin çok anlamlı olduğunu belirterek, arkadaşlarıyla beraber hazırladıklarını anlattı. Çelik, “Projedeki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, hazırlayacağımız projenin değerlendiriciler tarafından geri dönmesin, destek alsın istedik. Okullardan, kamu kurumlarından atıl durumdaki sıra ve eski ahşapları toplayıp, onları burada oyuncağa dönüştürüp, ana sınıfı öğrencileri ve şehit çocuklarına dağıtmayı düşündük. Düşündüklerimizi de gerçekleştirip, atıl durumdaki ahşapları aldık. Atölyemizde anasınıfı öğretmenlerimizin fikirlerini alarak eğitsel amaçlı çocuklara uygun olacak şekilde ürettik. Sağlığa zararsın boyalar ile boyadık ve bunları anasınıfı öğrencilerine ve bu vatan için canını ortaya koymuş aziz şehitlerimizin çocuklarına hediye ettik. Bu projede 123 öğrenci 10 mobilya iç mekan tasarımı öğretmeni bir fiil çalıştı. Bu proje bize çok şey kazandırdı. Öğretmenler yeni teknolojik makineler sayesinde ve öğrenciler kedilerini geliştirdi, bir nevi mesleki eğitim aldılar burada. Öğrenciler de piyasanın ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını kazanmış oldu” diye konuştu.

Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Dede, proje ile ülke ekonomisinin yanı sıra eğitim ve öğretime büyük katkı sağladıklarını belirterek, “Özellikle okullarımızda eski sıra ve masaları topluyoruz, burada onları işleyerek çocuklarımıza eğitim amaçlı oyuncaklar üretiyoruz. Bu da bizim için eğitim açısından ülke ekonomisi açısından önemli bir katkı niteliği kazanmış oluyor. Trakya Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle makine parkurumuzu yeniledik ve burada bu projeye destek veren emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mobilya iç mekan tasarım öğretmeni Fatih Tokmaklı, 20 çeşit oyuncak planladıklarını belirterek, “Bilindik oyuncakları yaptık. Anasınıfı öğrencileri için burada gördüğünüz küçük oyuncak arabalar, satranç takımları dukaz taş, üç taş, çarpım tablosu gibi bilindik oyunları yaptık. Böyle bir projede görev almaktan dolayı da çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

‘PROJEDE ÇALIŞMAK GURUR VERİCİ’

Atölyede oyuncak üreten öğrencilerden Tuğçe Boyraz, böyle bir projede çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve proje sayesinde çok şey öğrendiklerini söyledi. Boyraz, “Böyle bir projede çalışmak çok güzel bir duygu. Çünkü eğitici oyuncaklar tasarladık. Hem bu sırada kendimizi geliştirdik, kendi adımıza mutluyuz. Arkadaşlarımız sayesinde kafamızda hem fikirler ürettik, kendi ihtiyacımız olan ve şehit ailelerine bağışlaya bileceğimiz oyuncaklar ürettik. Bunların birkaçını da anasınıfı öğrencilerine bağışladık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına bir sürü kapsamlı oyuncaklar ürettik. Çok mutluyum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağ’da Eski Sıralardan Üretilen Oyuncaklar, Şehit Çocuklarına Dağıtılıyor
Yorum Yap
Bizi Takip Edin