İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,57
EURO34,73
GBP40,51
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.489,74
BTC2.049.608,36
19 Nisan 2024, Cum

Tekirdağ’da darbe girişiminin özeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ Valiliği, askeri darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada soruşturmaların sağlıklı yürütülmesi için 410 memurun açığa alındığı bildirildi.

131 KİŞİ TUTUKLANDI
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 207 kişiden 131’inin tutuklandığını belirtilen açıklamada şöyle denildi: “73 şüpheli adli kontrol denetimli, 5 kişi de savcılık sorularının ardından serbest bırakıldı. İki kişi hakkında adli tahkikat devam etmektedir. Adli makamlarca tutuklanan şahısların mesleki gruplara göre dağılımı ise şöyle: 7 Askeri Hakim, 1 Kurmay Albay, 16 Hakim, 12’si savcı olmak üzere 28 yargı mensubu, 54 emniyet personeli tutuklandı. 49 emniyet personeli adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı. 4 Emniyet Personeli savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmış, 5 emniyet personeli halen aranmaktadır. 1 Vali Yardımcısı, 28 öğretim görevlisi, 7 üniversite hastanesi doktoru, 1 diyanet eğitim görevlisi, 1 ilçe müftüsü, 1 diğer kamu personeli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

KAPATILAN GAZETE VE RADYOLAR
Valilik açıklamasında kanun hükmünde kararname ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 özel okul, 6 yurt, özel akademi kursu olmak üzere 13 özel öğretim kurumuna el konulduğu, 5 televizyon vericisi, 5 radyo vericisi, gazete ve radyonun kapatıldığı belirtildi. Ayrıca Defterdarlık tarafından 5 dernek, valilik makamınca da 1 dernek olmak üzere toplam 6 derneğin de kapatıldığı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağ’da darbe girişiminin özeti
Bizi Takip Edin