İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,37
EURO34,96
GBP40,99
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.325,76
BTC2.288.676,31
29 Mart 2024, Cum
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Çorlu

Tekirdağ sahillerinde ‘müsilaj’ temizliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ kapsamında Tekirdağ’da Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası) temizliği başlatıldı.

Marmara Denizi’ne aylardır etkisi altına alan müsilajla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Marmara Denizi Eylem Planı’nın uygulamasına geçildi. Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan 7 il valiliği ve belediye başkanlıkları, ilgili bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına genelge gönderilmesinin ardından bugün Tekirdağ’da Marmara Denizi kıyısında Vali Aziz Yıldırım’ın da katılımıyla müsilaj temizliği başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından deniz üzerindeki müsilajlar toplandı ve şerit altın alındı. Toplanan müsilajlar, vidanjör tarafından çekildi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamanın ardından Marmara Denizi’nin etrafında bulunan illerde müsilaj temizliği yapıldığını söyledi. Tekirdağ’da toplanan müsilajların götürüldüğü arıtma tesisinde kurutulacağını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

“Şu anda yoğun olarak Marmara Denizi’nde bu müsilajı görüyoruz. Müsilajın sebebi azot ve fosfor gazlarının artması. Tabi bilim insanları bunun sebebini araştırıyorlar. Şu an bizim daha çok müsilaj olarak gördüğümüz, deniz yüzeyinde görülen müsilajın ölüsü. Yani bunlar, deniz yüzeyine vurmuş kısmı. Tabi bunların temizlenmesi lazım. Çünkü balıkçılarımızı etkiliyor. Bunların hepsini temizleme gayreti içerisindeyiz. Marmara Denizi’nden etrafında bulunan illerde bu faaliyet 7-24 devam edecek. Biz de bugün burada başladık. Bu azot miktarı yüksek bir besin. Tabi belki bilim insanları bunu kararlaştıracak. Belki bunlar işlenmek suretiyle gübre olarak kullanılabilecek. Belki hayvan yemi ya da balık yemi olarak kullanılabilecek. Tabi biz bilmiyoruz. Bizim şu anda yaptığımız şey, müsilajı ölüsünü deniz yüzeyinden toplayıp, bir alanda muhafaza etmektir, kurutmaktır. Bununla enerji bile elde edilebilir diyorlar. Bu da bilim insanlarının konusudur”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağ sahillerinde ‘müsilaj’ temizliği
Bizi Takip Edin