İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,37
EURO34,95
GBP40,96
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.325,07
BTC2.278.021,15
29 Mart 2024, Cum
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Çorlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve Vali Aziz Yıldırım Fabrika Ziyaretleri Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve Vali Sayın Aziz Yıldırım Ergene 1 OSB, Ergene 2 OSB ve Çerkezköy OSB’deki fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ergene 1 OSB içerisinde bulunan Savunma sanayine dönük MPT-76 milli piyade tüfeğinin el kundağı ile bazı parçalarını üreterek havacılık sektöründe kullanılan Alüminyum 7000 serisinin ülkedeki sayılı üreticilerinden biri olan Sistem Alüminyum, balistik kumaş dokuma, yağmurluk, çelik yelek, termal kameraya yakalanmayan kumaşlar ile askeri ve stratejik tekstil ürünleri üreten Öztek Tekstil ile Ergene 2 OSB içerisinde bulunan tekstil fabrikasının enerji ihtiyacını karşılamak üzere kurulan enerji tesisinin atık enerjisi ile fabrika bahçesine Türkiye’nin ilk ışıklı serasını kurarak yılda 6 bin ton domates üretimi gerçekleştiren Can Tekstil firmasını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Can Tekstil Firmasında basın açıklaması yapan Bakan Varank; “Buradaki sanayi kuruluşlarımız gerçekten ülkemizin gözbebeği, sanayimiz açısından ülkemiz açısından önemli tesisler var. Burada da Mahmut Can’ın tesisine geldik. Burası normalde bir tekstil fabrikası olması lazım ama tekstil fabrikasının çok ötesinde. Kendilerinin tekstil işleri var. Bu işe böyle başlamışlar sanayiciliğe ama buradaki enerji tesisinden arta kalan sıcak havayı bir sera kurmak için kullanıyorlar ve ülkemizin medarıiftiharı bir serayı hayata geçirmişler, domates, biber üretiyorlar, sağlıklı doğal ürünler üretiyorlar. Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi sıfır atık projesine çok önem veriyor. Bizim aslında hiçbir çıktımızı israf etmememiz lazım. Burada da bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Bir enerji tesisinden açığa çıkan sıcaklıkla böyle seralar oluşturulabilir ve ülkemizin hem tarımına hem de ekonomisine katkı sağlanabilir. Bu manada Mahmut Can’ı tebrik ediyorum. Bir fabrikanın içine böyle bir tesis kurmuş umarım diğer sanayicilerimize de örnek olur.

Tekstil ülkemiz açısından çok önemli ve değerli. Bir zamanlar tekstille ilgili farklı düşünceler vardı. Bugün geldiğimiz noktada tekstilin ticaret fazlası veren en önemli sektörlerden biri olduğunu görüyoruz ve artık ülkemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından ileri illerinde geleneksel tekstilin yanında teknik tekstil uygulamaları da çok yaygın bir şekilde var. Bir sanayi tesisini gezdik ve burada savunma sanayine yönelik ürünler üretiliyordu. Çelik yelek ürünlerini test edelim dedik. Bizzat bir ürünü test etmiş olduk. Tekstil alanında bilindiği gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak sektörün bizden talep ettiği ikinci el makinelerle yapılan yatırımların da teşvik kapsamına alınması isteği vardı ve bunun yerine getirdik. Artık ikinci el makinelerle yatırımları da teşvik kapsamında destekliyoruz. Bu manada da buradaki sanayicilerimiz o ikini el makineleri ile daha çok emek yoğun şehirlerde yatırımlar yapıyorlar. Burada da daha çok teknik tekstil dediğimiz yatırımları katma değerli yatırımları hayata geçiriyorlar. Tekstil alanında Almanya bir dönem bu sektörden çıkmışken şimdi artık Almanya’da artık tekstil fuarları yapılmaya başlandı. Biz geleneksel olarak tekstilde güçlü bir ülkeyiz inşallah buradaki gücümüzü daha katma değerli bir şekilde devam ettireceğiz. “ dedi.

Ardından Bakan Varank ve Vali Yıldırım, Ergene 2 OSB’de bulunan Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri, Continental Confectinery Conpany Gıda (Ülker Şekerleme Fabrikası) ve Çerkezköy OSB’de bulunan Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi, Hema Endüstri A.Ş. Koçak Firma İlaç ve Kimya San. , Pharmactive İlaç San. ve BHSV Ev Aletleri San. Tic. A.Ş. firmalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

İncelemeleri sırasında Bakan Varank ve Vali Yıldırım’a TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı eşlik etti.

MST 7268

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ve Vali Aziz Yıldırım Fabrika Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Bizi Takip Edin