İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD34,27
EURO37,50
GBP44,96
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.142.026,37
13 Ekim 2024, Paz
  1. Haberler
  2. Siyaset Haber
  3. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE KANSER TEDAVİSİ SIKINTISI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE KANSER TEDAVİSİ SIKINTISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun:

“Türkiye’nin en çok kanser görülen 5 ilinden biri olan Tekirdağ’da Onkoloji Bölümü neden ihmal ediliyor”

“Tekirdağ’da PET cihazı yok, radyoterapi sıkıntılı!”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisindeki yetersizlik nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Üniversite hastanelerindeki ödenek yetersizliğine işaret eden Aygun, “Borç batağındaki hastaneler; tıbbi cihaz, sarf malzemeleri ve ameliyat malzemelerini temin etmekte güçlük çekmektedir” dedi. Aygun, Tekirdağ’ın ülkemizde en çok kanser görülen 5 ilden biri olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de en çok kanser görülen illerden biri olan Tekirdağ’da, kanser nedeniyle ölüm oranı yüzde 23.2’dir. Bu oran, Türkiye ortalaması olan yüzde 19.6’ın oldukça üzerinde seyretmektedir. Buna karşın kanser kaynaklı ölüm oranının çok yüksek olduğu Tekirdağ’da medikal onkoloji bölümüne yatırım yapılmaması halk sağlığı açısından anlaşılır değildir” dedi.

Aygun, şu sorulara yanıt istedi:

1)  Medikal onkoloji bölümünde; kemoterapi tedavisi gören hasta yoğunluğu günde 100-120 hastayı bulmaktadır. Bu yoğunluk nedeniyle Onkoloji Bölümü’nün yeni hasta kabul etmeyeceği, sadece eski hastalara bakacağı ve randevusuz hasta almayacağı iddiası doğru mudur?

 

2)  Medikal Onkoloji Bölümü’nden sorumlu Doç. Dr. Tarkan Yetişyiğit’in hastaneden ayrılacağı iddiası doğru mudur? Bu söylenti, kanser hastalarında büyük endişe yaratmaktadır. Gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz?

 

3)  Kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılan Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT) teknolojisi neden Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne halen getirilmemiştir? Kanserin ilk teşhisi, evrelenmesi, yaygınlığının belirlenmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılması için tüm aşamalar PET/CT cihazı ile gerçekleştirilmektedir. PET/CT ile kanser haritası çıkarılarak, hastalıkla etkin bir mücadele sağlanmaktadır. Tekirdağ halkı, kanser tedavisinde bu kadar önemli olan cihazdan neden yoksun bırakılmaktadır? Tekirdağ’da yaşayan kanser hastaları PET çekimi için neden hala İstanbul’daki hastanelere ve Edirne’deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmektedir?

 

4)  Kanser tedavisi için yapılan radyoterapi ya da ışın tedavisi neden hala Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilmemektedir? Hastalar, neden başka hastanelere yönlendirilmektedir? Radyoterapi cihazı neden hala temin edilmemiştir?

 

5)  Kanser ameliyatlarının geç tarihlere atıldığı iddiası doğru mudur?

 

6)  Medikal onkoloji bölümündeki hekim sayısını arttırmayı düşünüyor musunuz? Hasta yoğunluğunu azaltacak önlemler alacak mısınız?

 

7)  Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nin borcu ne kadardır?

 

8)  Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatlarda hastadan 3-8 bin TL arasında ücret istendiği, ameliyat malzemelerinin de hasta yakınlarına aldırıldığı iddiası doğru mudur? SGK kapsamında olan ameliyatlar için neden ücret talep edilmektedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE KANSER TEDAVİSİ SIKINTISI
Yorum Yap
Bizi Takip Edin