İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD0,000000
%0
EURO0,000000
%0
GBP0,000000
%0
BIST0,000000
%0
GR. ALTIN0,000000
%0
BTC4.821.848,62
%1.07
17 Eylül 2025, Çar
  1. Haberler
  2. Edirne Haber
  3. Kapıkule’de terk edilen 34 horoz ve tavuk yavrusu kurtarıldı

Kapıkule’de terk edilen 34 horoz ve tavuk yavrusu kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EDİRNE’de Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Bulgar plakalı bir otomobil sürücüsü tarafından gümrük sahasına terk edilen 34 horoz ve tavuk yavrusu kurtarıldı.

Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan plakalı bir otomobil, riskli görülerek x-ray tarama cihazına yönlendirildi. Bu sırada, gümrük muhafaza ekipleri tarafından yakalanacağını anlayan şüpheliler, içerisinde tavuk ve horoz yavrularının bulunduğu çantaları araçtan indirerek, gümrük sahasında terk etti. Gümrük sahasında park halinde bekleyen araçların arasında bulunan çantalar içerisindeki 34 canlı yavru horoz ve tavuk gümrük muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.

ŞÜPHELİ GÜVENLİK KAMERALARIYLA TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından gümrük sahasında kullanılan kapalı devre kamera sistemlerinde yapılan incelemede çantaları bırakan kişi tespit edildi. Söz konusu hayvanlar Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binasına alındı.

İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Yakalanan canlı hayvanlarla ilgili idari işlem yapılarken, onları yurt dışından getirip kaçak yollarla ülkeye sokmak isteyen kişiye ise Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca idari para cezası kesildi. Olayla ilişkin soruşturmanın Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kapıkule’de terk edilen 34 horoz ve tavuk yavrusu kurtarıldı
Yorum Yap
Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet