EDİRNE’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ‘yarının doğası bugünden yaratılır’ sloganıyla başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kırkpınar güreşlerinin de yapıldığı tarihi Sarayiçi yarım adasında çevre temizliği yaptı.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencileri, üniversitenin Çevre Kulübü işbirliği ve ‘yarının doğası bugünden yaratılır’ sloganıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Proje kapsamında çevre temizliği yapmaya karar veren öğrenciler, yer olarak ise Kırkpınar Güreşleri’nin de yapıldığı tarihi Sarayiçi bölgesini seçti. Sarayiçi’nde toplanan öğrencilere Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu üyeleri ile Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi, Plastiğe Hayır Platformu kurucusu İspanyol asıllı Begona Rodriguez eşlik etti.
‘İNSANLARA ÖRNEK OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ’
Etkinlikte, kullanılmış kağıtlarla hazırladıkları ‘yarının doğası bugünden yaratılır’ sloganını ağaçlar arasına asan öğrenciler adına konuşan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü Sınıf Öğrencisi, Trakya Üniversitesi Çevre Kulübü yönetim ekibi üyesi Deniz Çuvak, “Çevre temizliği yaparak Edirne’yi temizliyoruz. İlk olarak kullanılmış kağıtlardan ‘yarının doğası bugünden yaratılır’ isimli bir slogan hazırladık ve bunu asıp farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İnsanlar ne yazık ki pek dikkat etmiyor. Sigara izmaritleri olsun, kullandıkları plastikler olsun sürekli çevreye atıyorlar. Biz bu etkinlikle bizi grup yardım edenler olacağına veya ileride insanlara örnek olacağımıza inanıyoruz” dedi.
‘BİZ DOĞANIN ÇÖPÇÜLERİYİZ, BUNUNLA DA GURUR DUYUYORUZ’
Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren de, doğa ile ilgili yapılan her etkinliğin destekçisi olduklarını belirtti. Eren, “Biz de sosyal medyada gördük. Çevre ile ilgili yapılan her eylem, birlikte yapılması gereken bir eylemdir bizim için. Güçlerimizi birleştirip çevreyi temizleyeceğiz, daha çok nehir kıyısında çöpler suya karışmasın diye toplama hedefimiz var. Aslında çok da fazla kirlilik göremedik bugün ki burası normalde çok fazla kirlilik içeren bir bölge. Olmaması aslında iyi bir şey. Bu belki de vatandaşlara karşı yaptığımız çağrıların karşılık bulduğunu gösteriyor. Biz doğanın çöpçüleriyiz, bununla da gurur duyuyoruz” diye konuştu.
‘BULABİLDİĞİMİZ TÜM ÇÖPLERİ TOPLAYIP MESAJIMIZI VERECEĞİZ’
Plastiğe Hayır Platformu Kurucusu Begona Rodriguez de, “Bu etkinlik için lokasyonu 3 kere değiştirmek zorunda kaldık çünkü temizlik yapmak istediğimiz 3 nokta da temizdi ki bu da güzel bir haber. Ya insanlar ya da belediye daha iyi bakmaya başlamış çevreye. Bence insanlar artık daha temiz davranmaya, çevre temizliği konusunda daha da dikkat etmeye başladı. Burada da bulabildiğimiz tüm çöpleri temizleyip mesajımızı vereceğiz. Ama insanların artık gittikleri yerlerde çöplerini yanlarında alıp çöpe atmaya gittiklerini görüyorum. Bu da farkındalığın amacına ulaştığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.