İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,37
EURO34,95
GBP40,96
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.325,07
BTC2.278.021,15
29 Mart 2024, Cum
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Çorlu

Çorlu Belediyesi Başkanı Sarıkurt ; ” Su faturalarında İndirim Tekirdağ’da da olacaktır ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu’da bulunan mahalle muhtarlarını ziyaret etti ve görüş alışverişinde bulundu. Muhtarlarla mahalleleri ile ilgili hangi tedbirleri aldıklarını, hangi noktalarda yardımcı olabileceğini görüştü.

‘ MUHTARLARIMIZ MAHALLERİNDE OLDUKÇA İYİ ÇALIŞIYOR ‘

Ziyaretler esnasında canlı yayında sorularımıza cevap veren Ahmet Sarıkurt açıklamalarında; “ Şuanda Çorlu’nun en büyük mahallelerinden birisi olan Reşadiye mahallesinde muhtarım Yelda Tunçer ile beraberiz. 65 yaş ve üzeri vatandaşların nerede oturduklarını biliyor ve yardımcı oluyor. Diğer konularla da ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Tabi kamu kurumlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlığının gayretlerinden daha çok vatandaşlarımızın bu dönemde İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılara harfiyen uymalıdır. Bilim kurulunun üyelerinin de dediği gibi bu mücadelede en önemli kriterin vatandaşımızın zorunlu olmadıkça evinden çıkmamasıdır. Bizde bu süreci takip ediyoruz. Görüyorum muhtarlarımız mahallelerinde oldukça iyi çalışıyorlar” dedi.

ELDİVEN VE MASKE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILMALIDIR

Gazete Çorlu İmtiyaz sahibi Samet Ayan Çorlu’da vatandaşımıza eldiven ve maske dağıtılacak mı? Sorusuna cevap veren Ahmet Sarıkurt ; “ Biz genelgeleri de, duyuruları da takip ediyoruz. Kurumlara dönem dönemde vazifelerde veriliyor. Devletimiz bizden bu konu hakkında destek istediği anda bizde gereken yardımı yaparız. Ama gerçekten ihtiyaç sahiplerine, alamayacak olan vatandaşlarımıza ulaşmanın da son derece önemli olduğunu düşünüyorum”. Dedi.

İLERLEYEN SÜREÇTE TEKİRDAĞ’DA SU FATURALARINDA İNDİRİM OLACAKTIR

Su faturalarında indirim olacak mı? Sorusunu yanıtlayan Ahmet Sarıkurt ; “ Bu konuyu Kadir başkanımız ile görüşmemiz lazım. Edirne’de yapılmış, Çorlu’da da yapılabilir. En önemlisi bu dönemde vatandaşın ödeyemeyeceğini dikkate alarak öteleyebilmek, faturaların kesilmemesini tespit etmeye çalışmak. Faturalarda da indirim ilerleyen süreçte de Tekirdağ’da olacaktır”. Dedi.

Çorlu’da hastanelerde yatan vaka var mı? Sorusunu yanıtlayan Sarıkurt ; “ Bu konu ile ilgili bilgilendirmeler Bakanlık tarafından yapılmaktadır. Bizimle de bir kısım bilgiler paylaşılıyor fakat vatandaşı bilgilendirme noktasında yetkili kişilerin açıklamalarını takip etmek çok daha kıymetli. Benim Belediye başkanı olarak konuyla ilgili bilgilendirme yapmam bugün itibari ile pek mümkün değil”. Dedi.

ZABITALARIMIZ DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Bazı ürünlerde fahiş fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarıkurt ; “ Bu konuyla ilgili hem İçişleri Bakanlığının, hem de Ticaret Bakanlığının duyuruları oldu. Zabıtamız bu dükkanlara gittiğinde etiketler ile kasa fiyatlarının birbirini tutmadığında kontrol etme yetkisi var. Bunun haricinde denetim yetkisi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından takip ediliyor. Bizim Zabıtamız denetimlerde bugüne kadar bir cezai işlem uygulamadı. Denetimlerine aralıksız devam ediyor”. Dedi.

ÜRETİM BELLİ BİR DÜZEYDE DEVAM EDİYOR

İşçilerle alakalı açıklamalarda bulunan Sarıkurt ; “ Genel bir sokağa çıkma yasağı bugün itibari ile ülkemizde uygulanmıyor. Uygulanmadığı için üretim belli bir düzeyde devam ediyor. Genel bir sokağa çıkma yasağının daha iyi olabileceği yönünde değerlendirme yapanlar var. Fabrikalarda taşıma yapan servis araçlarının dezenfeksiyonu ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Otogarın içinde Büyükşehir Belediyenin yeri var. Gelen araçların orada dezenfeksiyon işlemi yapılmaktadır. Koltuklara oturma şekli ile ilgili belediye otobüslerine genelge geldi. Bir dolu bir boş, çapraz oturma gibi kurallara uyuluyor. Tabi ki fabrikalarımızın da, servis işletmelerimizin de kuralları göz ardı etmeden gereğini yerine getirmesi gerekiyor”. Dedi.

HABER; SAMET AYAN

90712209 1314071115449016 2828840987869052928 o

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çorlu Belediyesi Başkanı Sarıkurt ; ” Su faturalarında İndirim Tekirdağ’da da olacaktır ”
Bizi Takip Edin