İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,60
EURO34,69
GBP40,49
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.530,91
BTC1.998.173,24
19 Nisan 2024, Cum

BÜYÜKŞEHİRDEN, ‘NAMIK KEMAL’İN İZİNDE SANAL TUR’ PROJESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenlediği sosyal, tarihi ve kültürel etkinlikler, hayata geçirdiği projeler ile Tekirdağ tarihine ışık tutan, Tekirdağ tarihine damga vurmuş isimlerin hak ettiği değeri alması ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için çalışmalar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, insanların evlerinden rahatlıkla takip edebileceği bir sanal tur etkinliğine daha imza attı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen, 3 Kemaller Diyarı Tekirdağ’ın Türk tarihine kazandırdığı Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal’in konu edildiği, ‘Namık Kemal’in izinde Sanal Tur’ adlı proje, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Youtube kanalında yayınlandı. Projede, Namık Kemal’in hayatından kesitler yer alırken, Tekirdağ ile Namık Kemal’in ortak noktaları da analizler ve tarihsel olaylar eşliğinde ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

BAŞKAN ALBAYRAK: ” Şiirleri, romanları ve makaleleri ile Türk Edebiyatı’nda büyük bir iz bırakan Namık Kemal, güzel Tekirdağ’ımızın Türk Tarihine kazandırdığı önemli bir şahsiyettir. “

Namık Kemal’in hem Tekirdağ tarihinde hem de Türk Edebiyatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vatandaşlarımızın dünyadaki farklı yerleri keşfedebileceği, Tekirdağ’ın farklı coğrafyalarla etkileşiminden kaynaklanan hikayelerini dinleyebileceği son derece faydalı bir etkinlik olan sanal tur projelerimizin son bölümünde Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal’i konu edindik. Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal, çağdaş fikirleriyle ulusumuza yeni ufuklar açmış önemli bir fikir insanıdır. Şiirleri, romanları ve makaleleri ile Türk Edebiyatı’nda büyük bir iz bırakan Namık Kemal, güzel Tekirdağ’ımızın Türk Tarihine kazandırdığı büyük bir şahsiyettir.

2 Aralık 1888 tarihinde sürgünde olduğu Sakız Adası’nda vefat eden Namık Kemal, savunduğu fikirlerin kendisinden sonraki nesiller tarafından benimsendiğini, yaşatıldığını ve Cumhuriyet ile birlikte hayat bulduğunu görememiş olsa da ulusumuzun kalbinde saygın bir yer edinmiştir.
Çağdaşlaşma, özgürlük ve demokrasi yolunda yürüyen Cumhuriyet nesilleri olarak Namık Kemal’in fikirlerini yaşatmaya ve Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel vatana, hiç azalmayan bir azimle sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımıza iyi seyirler dilerken, güzel Tekirdağ’ımızın gururu, Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal’i, vefatının 133. yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.”
dedi.

Osmanlı’nın yüzyıllar boyunca süren gerilemesini ve vatan topraklarının kaybedilişini derin bir üzüntüyle karşılayan Namık Kemal, “Vatan” adlı ağıtında şöyle diyordu:

“Vatan eyvah hakir oldu, perişan oldu
Düşman İstanbul’a girdi bu da mı şan oldu
Memesinden dökülen süt yerine kan oldu
Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini
Yoğimiş kurtaracak bahtı kara mâderini”

Namık Kemal’in bu mısralarına Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele döneminde şu sözleriyle cevap vermişti:

“Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini”.

SANAL TUR ETKİNLİKLERİ, TEKİRDAĞ TARİHİNDE İZ BIRAKMIŞ KİŞİLER İLE DEVAM EDECEK

Pandemi dönemine uygun, insanların evlerinden takip edebileceği Tekirdağ’ın tarihinde önemli yere sahip şahsiyetler ile ilgili sanal tur projeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilerleyen dönemde vatandaşlarla buluşturulmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÜYÜKŞEHİRDEN, ‘NAMIK KEMAL’İN İZİNDE SANAL TUR’ PROJESİ
Bizi Takip Edin