İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD43,66
%0.030
EURO52,00
%0.310
GBP59,72
%0.380
BIST13.871,95
%0.61
GR. ALTIN7.124,72
%-0.17
BTC2.952.676,35
%1.7162758862927
12 Şubat 2026, Per
  1. Haberler
  2. Çorlu Haber
  3. Başıboş at vatandaşları şaşırttı

Başıboş at vatandaşları şaşırttı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Omurtak Caddesi üzerinde önce ki gün vatandaşlar hiçte alışık olmadıkları bir görüntü ile karşılaştı. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Çorlu Kaymakamlığının bahçesinde ki at’ı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

TRAFİK İÇİN TEHLİKELİ
Kaymakamlığında bahçesinde ki otları yiyen at daha sonra buradan ayrıldı. Vatandaşlar başı boş bir şekilde Kaymakamlığın bahçesinde bulunan at’ın ana cadde üzerine çıkarak akan trafikte araç sürücülerine tehlike oluşturduğunu belirterek bu gibi durumların yetkililer tarafından önlenmesi gerektiğini belirttiler.

DİNGO’NUN AHIRI TERİMİ NEREDEN GELİR
Atlı Tramvaylar zamanında, tramvaylar 2 atla çekilirken dik Şişhane yokuşunu çıkabilmek için Azapkapı’dan takviye at alarak yokuşu çıkabilirlermiş. Tramvay bu haliyle Taksim’e kadar gelir, burada çıkartılan atlar, bu gün Taksim alanının batı kısmındaki sular idaresi maksemi ile Fransız Konsolosluğu arasında bir ahırda bir süre dinlendirildikten sonra tramvaya bağlanmadan boş olarak Azapkapı’ya götürülürlermiş. Taksim’deki bu ahırı Dingo adlı bir Rum vatandaş işletirmiş. Gün boyu bir sürü atın girip çıkmasından dolayı dilimizdeki ‘ Burası Dingo’ nun ahırı mı giren çıkan belli değil ‘ sözünün buradan geldiği söylenir.

basibosatcorlu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başıboş at vatandaşları şaşırttı
+ -
Bizi Takip Edin