İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,50
EURO34,83
GBP40,64
BIST9.548,12
GR. ALTIN2.488,06
BTC2.016.136,52
18 Nisan 2024, Per

Bakan Bak: Bu apoletleri millet takar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, iftarda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel hakkında söylediği “Apoletlerini sökeceğim” sözlerine teki gösterdi. Bak, “Bu apoletleri millet takar. Milletin gönlünde taht kurmak, milletin gönlünde olmak çok önemli” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Tekirdağ’a geldi. Valilik bahçesinde Vali Mehmet Ceylan tarafından karşılanan Bakan Bak, valiyi makamında ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan Bak, Tekirdağ’a yeni bir stat yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını belirterek, 1 milyonluk nüfusa sahip bu önemli kente yakışır bir stat yapmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu ifade eden Bak, 24 Haziran’da gerçekleştirecek seçimler için AK Parti olarak Tekirdağ’dan güçlü bir destek beklediklerini belirtti.

‘SIKLET FARKI ÇOK BÜYÜK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il il dolaştığını kaydeden Bakan Bak, “AK Parti eserleriyle konuşuyor. Seçim beyannamesini açıkladığında 340 sayfaya ulaşan toplunun bütün katmanlarını, bireylerini içeren bir seçim beyannamesi ve burada her şeyi görebiliyoruz. Ayrıca 146 tane büyük proje var. Bu projeler bir kısmı bitmek üzere, bir kısmı planlanmış bir kısmı ihalesi yapılmış, planlaması yapılmış ve başlamış projeler. Bunların hepsi ülkemizin büyümesi, gelişmesi için, büyüyen güçlü Türkiye için önemli projeler” dedi.

Bakan Bak, AK Parti’nin eserleriyle konuştuğunu, Recep Tayip Erdoğan’ın dev projelere imza attığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Karşısında da yapılan büyük projeleri engellemeye çalışan, ‘onu yaptırmayız, bunu yaptırmayız, otomobili yaptırmayız, TİKA’yı kapatırız, şunu kapatırız’ gibi söylemler içinde olan ama projesi olmayan adaylar var. Tabi milletimiz bunu değerlendirecek. Tabi ben spor bakımından söylersem bu adaylar sayın Cumhurbaşkanımızın sıkletinde değiller. Yani karşısında 12 tane seçim kaybetmişler ve karşılarında bir olimpiyat şampiyonu var. 12 tane seçim kazanmış devasa projelere imza atmış bir lider var, cumhurbaşkanı adayı var. Karşısında da kendi partisinde bile seçim kazanamamış, partinin başına seçilememiş bir aday. Öbür taraftan diğer adaylar için de çok fazla söyleyebilecek bir şey yok. O yüzden sıklet farkı çok büyük. Ama eserler ortada. AK Parti’nin ortaya koyduğu eserler ortada.”

AK Parti’nin Türkiye için çok önemli işler yaptığını vurgulayan Bak, kendilerinden önce gençlere ve spora yönelik 79 yılda bin 575 tesis yapıldığını, son 16 yılda ise yapılan tesis sayısının 2 bini geçtiğini ifade etti.

‘BU APOLETLERİ MİLLET TAKAR’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Zeytindalı Harekatı’nı yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğini söylediğinin hatırlatması üzerine Bak şunları söyledi:

“Afrin kahramanı olan paşamız için söylenen sözler bence yersiz sözler. Hem 15 Temmuz sürecinde hem de daha sonraki terörle mücadele operasyonlarında ve son aşamada Afrin’de tüm dünyaya kahramanlık destanı yazan Türk askerinin komutanlığın yapan paşamıza böylesine yakıştırmaları doğru bulmuyoruz. Bu apoletleri millet takar. Bunu kabul etmek lazım. Milletin gönlünde taht kurmak, milletin gönlünde olmak çok önemli. Daha önce bu sözleri söyleyenlerin askerler karşısında ne durumda olduğunu biliyoruz. Onu da gözden geçirmeleri gerekir. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Kurulu başkanı olarak ABD’de görev yaparken bir toplantıya katıldık 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, o toplantıda ABD’li yetkililer ve NATO üyesi ülkelerin milletvekilleri şöyle bir eleştiri yapmıştı Türk ordusu için, ‘İşte Türk ordusundan şu kadar generali komutanı hapse attınız, dolayısıyla Türk ordusu güçsüz kalmıştır’ diye bir ifade kullanmışlardı. Ben de Türk delegasyonu başkanı olarak şu cevabı verdim; ‘Türk ordusu çok daha güçlüdür, daha güçlü olacaktır, bunu göreceksiniz. Çünkü içindeki hainleri temizlemiştir. Türk ordusu ve o generallerin yerine görev yapılacak onlarca aslan yürekli komutanımız vardır. İşte paşamız da bunlardan bir tanesidir’ demiştim. Ardından bu toplantıdan 10 gün sonra biz Fırat Kalkanı operasyonunu başlattık ve bu operasyon devam ettiğinde tekrar yaklaşık 1,5 ay sonra aynı delegasyonla bir başka yerde Avrupa’da toplantıda karşılaştığımda bana aynen şöyle dediler; ‘Evet Osman bey haklısınız, Türk ordusu kendi gücünü ve terörle DEAŞ ile mücadelede gösterdi. Ben de onlara ‘Her Türk asker doğar’ karşılığını verdim.”

Açıklamalarının ardından Bakan Bak, Tekirdağ Valiliği’nde kentle ilgili bilgi aldı.

29053c0954bed363ea3f5a3e8d9c83fe

7625094e31bf9f99a066cfe4f47be1a5

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bak: Bu apoletleri millet takar
Bizi Takip Edin