İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
USD32,37
EURO34,96
GBP40,99
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.325,76
BTC2.288.676,31
29 Mart 2024, Cum
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Çorlu

Ahıra Giren Kurtlar Hayvanları Telef Etti. 40 Bin Lira Zarar Oluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KIRKLARELİ’de ahıra giren kurtların saldırısında 10 koyun öldü.

Pehlivanköy ilçesinde kurtlar, sabaha karşı besicilik yapan Ali İhsan Hırçın’a ait 130 koyunun bulunduğu ahıra girdi. Kurtların saldırısında 10 koyun öldü. Kurt saldırısını fark eden Hırçın, durumu polis ve jandarmaya bildirdi. Ali İhsan Hırçın, koyunlardan 10’unun öldüğünü, 5’inin ise kayıp olduğunu belirterek “Saat 05.00’ten sonra saldırmışlar. Sabah 07.00’de baktığımızda ahır kapısı yıkılmış, koyunlar dışarı çıkmıştı. Önce koçu öldürmüşler, daha sonra koyunlar araziye yayılınca tek tek öldürmüşler. Bu inanılacak bir şey değil. Koçu biraz yemişler ama geriye kalanları boynundan boğmuşlar” dedi.

’40 BİN LİRA ZARARIM VAR’

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde kurtların ahıra saldırarak 10 koyunu öldürmesinin ardından sahipleri çevrede kayıp koyunları arama çalışmasını sürdürüyor. Hayvanların sahibi Ali İhsan Hırçın, 15-20 arasında koyunun olmadığını, bulunamadığını belirtti. Hırçın “Koyunları aramaya çıktım. Mera bölgesine doğru koyunlar çıkmış. Yol boyunda birer ikişer koyunların ölüsünü görmeye başladım. 4-5 tane koyun bulduk. Başka bir arkadaşa da farklı yönden gitmesini söyledim ve o da koyunları buluyor. Bana telefon etti, koyunlar ahırdaydı. Ahıra 200-300 metre uzakta bir koyun ölüsü daha bulduk. Ölü olarak 10 koyun var. Toplamda 130 civarında koyunum var. Kesinlikle kurt zarar vermiş. Çünkü boyunlarından tutup sıkmış. Gelen veteriner de yalnızca boğma ile değil, kurt boyun da kırıyor dedi. Şu anda toplamda 15-20 arası koyunumuzun yok. Kayıp koyunlarımız var” dedi.

’40 BİN TL ZARARIMIZ VAR’

Ali İhsan Hırçın’ın eşi Ümmiye Hırçın, hayvanlarını kaybettiklerini ve büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Çok kötü şeyler yaşadık. Sabah görünce şok olduk. Tarlaları tek tek dolaştık, koyunları bulup getirdik. Önlem alınsın. Benim en az 40 bin TL zararım var. Bunu kim karşılayacak? Bunların hepsi gebe. Bu hayvanların, kuzuların haline hiç mi acımayacaklar? Zararımızı karşılamaları lazım. Daha önce böyle bir şey başımıza gelmedi. Aç kalan kurtlar bizim başımıza patladı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahıra Giren Kurtlar Hayvanları Telef Etti. 40 Bin Lira Zarar Oluştu
Bizi Takip Edin