SON DAKİKA

11 yaşındaki çocuk, tabancayla fotoğraf çekilirken kazara akrabasını öldürdü

Haber Tarihi: 03 Haziran 2023 - 17:06

EDİRNE’de 11 yaşındaki Y.D., evinin önünde fotoğraf çekilmek isterken elindeki tabancanın kazara ateş alması sonucu akrabası Naz Gürateş’i (16) vurarak öldürdü. 

Olay, akşam saatlerinde Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Y.D. ve akrabası Naz Gürateş, anannesinin evinin önünde tabancayla fotoğraf çekilmek istedi. İkili fotoğraf çekilirken, bu sırada Y.D.’nin elindeki tabanca kazara ateş aldı. Merminin isabet ettiği Naz Gürateş kanlar içerisinde kalırken, Y.D. ise olay yerinden kaçtı. Gürateş, mahalleli tarafından özel araçla hastaneye götürüldü. Kentteki özel bir hastanenin acil servisinde müdahale edilen Gürateş, kurtarılamadı. 

Olayın ardından kaçan Y.D., 1 saatlik çalışmanın ardından yakalanıp, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Edirne’de 11 yaşındaki kuzeninin vurduğu Naz, toprağa verildi

Ali Can ZERAY/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de kuzeni Y.D.’nin (11) oynarken ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçmalarla yaşamını yitiren Naz Gürateş (16), son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, gece, Menzilahir Mahallesi Taşköprü Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, anneannesinin evine gelen Naz Gürateş’e, bu sırada kuzeni Y.D.’nin elinde oynadığı pompalı tüfekten çıkan saçmalar isabet etti. Gürateş, yere yığıldı, Y.D. olay yerinden kaçtı. Gürateş, yakınları tarafından götürüldüğü özel hastanede doktorların tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan Y.D. ise polisin takibiyle yakalanıp gözaltına alındı.

Naz Gürateş için bugün Umurbey Mahallesi’ndeki Sarı Cami’de cenaze namazı kılındı. Namaza Gürateş’in ailesi ve yakınları katıldı. Naz’ın dedesi Edip Gürateş, torununun duvakla örtülü tabutunun başından ayrılmadı. Cenazede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Edip Gürateş, “Torunumun anneannesi güzelce saçını boyuyor ve yıkıyor. Aldığı yeni kıyafetleri giyip dışarıya çıkıyor. Dışarı çıktıktan sonra yeniden içeri giriyor, o sırada da iki kuzeni aralarında şakalaşırken mi artık kavga ederken mi bilmiyorum, en küçüğünün elindeki tüfek ateşleniyor ve torunuma denk geliyor. Sonra dışarı çıkıp ‘Naz’ı öldürdüm, Naz’ı öldürdüm’ deyip kaçıyor. Burada suç o silahın o evde dolu bırakılmasında. Eğer silahın varsa boş bırakacaksın. Asıl bunun araştırılması lazım” dedi.

Naz Gürateş, cenaze namazının ardından Acıçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Gözaltındaki Y.D. ile ilgili soruşturma sürüyor

BU HABERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.